Aiguille Dibona – Visit Obligatoire

Samen met Radboud reis ik deze zomer naar de Ecrins. We hebben meerdere doelen en niet alleen klimgerelateerd. De Aiguille Dibona staat op de lijst, bezoek aan Coen en fam en daarna zien we wat nog mogelijk is.

Het avontuur begint met een rit in een elektrische auto. Best een tour maar te doen. We komen wel laat aan bij de Gite dus die mensen zien we de volgende ochtend pas, want na het ontbijt gaan we direct naar de start van de 1e etappe. Op weg naar Refuge du Soreiller.

De tocht naar de Refuge is prachtig. Warm dat wel, maar met het stroompje kunnen we af en toe wat verkoelen. Na een eerste stuk lopen opent de weg zich naar de vallei waar de Dibona als een ├ęchte eye-catcher direct in het zicht springt. Gaaf! Zin om dat ding te gaan klimmen.

Visit Obligatoire

We hebben ons nog eens goed ingelezen. De avond van tevoren hebben we het korte stukje naar de instap alvast een keer gelopen. Vandaag de dag. Zin in!

De eerste lengtes is voor Radboud. Alleen het plaatklimmen, de verleiding van een versnijding en de hoeveelheid aan haken maken dat ie van de route afwijkt en we teveel rechts uitkomt. Voor mij daarna dus een traverse om de route weer te komen. Radboud stelt voor dat ik de rest voorklim, prima daar gaan we dan.

De rots is prachtig. Bomvast en lekker ruw. Veel op wrijving en redelijk goed te orienteren.

Dan na een paar geweldige lengtes met super weer klimmen we de topgraat en staan we op de top. Het zicht is top en alles liep soepel. Ff genieten van het uitzicht en dan afdalen.

De volgende ochtend gaan we terug naar het dal. We worden wakker met prachtige luchten dus nemen daar even de tijd voor. De afdaling zal niet zo lang duren dus doucement…

No Comments

Post a Comment