Bledcake & forel

Na de wandeling van gister gaan we eens kijken bij het meer van Bled. Het valt ons gelijk op hoe druk en toeristisch het hier is. Dat hadden we kunnen verwachten maar verrast ons toch…

Eerst maar een parkeerplaats zoeken en dan op zoek naar een plek om te pootjebaden… Dat valt tegen. Het is niet overal toegestaan het water in te gaan en waar het wel mag moeten we entree betalen. We zijn niet van plan heel lang te blijven hangen dus skippen we dat even en strijken op een terras neer.

Als je bij Bled bent moet je een Bledcake eten. Een dubbeldikke tompouce met slagroom en bakkersroom met poedersuiker maar zonder het glazuur. Heerlijk bij een verfrissende virgin cocktail (ik ben solidair). Al smikkelend genieten we van onder onze parasol van het uitzicht en bedenken we een plannetje voor de rest van de dag. Google zegt ons dat er een mooie kloof is een stukje noordelijk van hier dus daar gaan we even kijken.

Eenmaal daar aangekomen ervaren we weer de rust van de natuur. We lopen de gorge in en zien dat ie helaas gesloten is. Maar geen probleem, we zouden chill aan doen vandaag. En we moeten nog lunchen dus dat gaan we doen. En wat serveren ze in een restaurant pal aan het water dat door de kloof stroomt. Inderdaad, Forel! Heerlijk!

No Comments

Post a Comment