Col de Belvédère

Vrijdag 20 januari – 15:00u – Driebergen. Tassen achterin, ski’s op het dak, SLBMG op de speakers en navigatie op Argentiere.

Samen met Coen en Valentijn onderweg voor een weekend touren. Het weer is stabiel en we hebben goede zin. Tegen middernacht rijden we Argentiere binnen en installeren we ons in het appartement van een bekende van Coen. Prima plek en prima uitvalsbasis. Snel slapen want morgen gaat de wekker vroeg.

 

Een Chamonix classic

Na een vers croissantje, een koffie en een quiche hebben we een goeie bodem voor onze eerste tocht. We parkeren de auto en kopen een enkeltje Téléphérique. Bovenaan de L’Index eerst een stuk afdalen en zo snel mogelijk het skigebied uit en het terrein in. De eerste etappe is een stuk traverseren tot we op een plateau komen. Het is hier gezellig druk, maar dat hadden we misschien kunnen verwachten van een klassieker. We plakken de vellen onder en doen de jassen uit. De zon staat er goed op en vanaf hier is de enige weg omhoog. En daar krijg je het warm van.

Skitour Col de Belvédère - Chamonix

Skitour Col de Belvédère - Chamonix

Aiguille Crochues (2840m.)

We gaan lekker en voor we het weten wordt het te stijl om te skinnen. Ski’s op de tas en bovenop de Aiguille Crochues genieten we van een waanzinnig uitzicht. Na een korte pauze dalen we af en maken we de eerste “poeder”-bochten. De sneeuw ligt al even en dat maakt het skiën er niet makkelijker op. Of ligt dat aan m’n techniek 😐 … Anyway, op naar de Col.

Skitour Col de Belvédère - ChamonixSkitour Col de Belvédère - Chamonix

Col de Belvédère

Bovenop de Col en in de schaduw. Een beetje fris en aan de andere kant van de col een beetje stijl… We hangen het touw uit en in 2 afdalingen zijn we diep genoeg om het laatste stukje af te klimmen. Hiervandaan is het een super weids sneeuwveld. Wel wat verspoord maar in de schaduw, dus nog redelijk los en niet zo wisselend als aan de zonzijde. Superlekker skiën!

Skitour Col de Belvédère - Chamonix

Foto: Coen

 

Skitour Col de Belvédère - Chamonix

De laatste hindernis…

Eenmaal beneden in de kom hebben we alleen nog het bos wat tussen ons en het bier staat. Waardeloos vlak pad tussen de bomen en takken door. 0% lol maar goed, een beetje afzien hoort erbij… Eenmaal in Le Buet gaat er een Jaeger in en zijn we het bos alweer vergeten. De kop is eraf, mooi begin van het weekend!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

No Comments

Post a Comment