Corte & St. Florent

16 juni – Van Camping Gradelle naar Corte

Vandaag pakken wij de tent weer in. De muggen die zelfs door je broek heen prikken zijn wij zat, dus op naar het oosten!

Via Porto rijden wij naar onze volgende bestemming Corte. De weg gaat op en af, harder dan 60 rijden gaat niet. Wij laten de zee achter ons en gaan meer het land in. Hier is het nog bosrijk en waar wij eerder geiten en koeien op de weg tegenkwamen komen wij hier het ene na het andere zwijn tegen. Soms alleen, vaak in groeps- of gezinsverband, lekker scharrelend of uitgebreid in de chillmodus.

Vervolgens gaat de weg door een grote dorre rotspartij. De temperatuur heeft de afgelopen dagen zo rond de 28 graden gezeten maar loopt nu weer op naar plus 30 graden. De grote stenen zijn goed opgewarmd. Af en toe komen wij een dorpje of een toeristische attractie tegen maar eigenlijk begint het eiland weer een beetje te leven als wij bij onze eindbestemming komen in Corte.

Voordat wij hier heen gingen hadden wij al een camping uitgezocht en hier rijden wij dan ook eenvoudig naar toe. Wij krijgen nummer 14 in onze handen en mogen weer een plekje uitzoeken. Voor de derde keer levert Thijs zijn paspoort in wat hij pas terug krijgt na uitchecken. Dit laatste hebben wij zijn schoonvader maar niet verteld.

Alles staat weer, het eten hebben wij inmiddels op en de zon maakt alweer bijna een einde aan de dag. Wij lopen nog even het stadje in en de citadelle op. Poeh wat is het nog warm!

 

17 juni – Cascades des Anglais – Vizzavona

Gisterenavond hebben wij al een beetje Corte verkend dus vers brood voor het ontbijt hebben wij snel gescoord. Met het aansnijden van het brood hebben wij direct een nieuwsgierige campinggenoot. Wat uiteindelijk een hele brutale blijkt te zijn. Voordat je het in de gaten hebt wordt het brood dat je net in mond wilt stoppen aangevallen door een roodborstje…

De temperatuur slaat ons beide een beetje lam. Achter de camping loopt een rivier die eenvoudig te betreden is. Het water verkoelt de omgeving aanzienlijk waardoor onze geesten weer meer helder en gezellig worden. Wij maken het plan om aan het einde van de dag een wandeling te gaan maken door de Cascades des Anglais. Dit blijkt een goede keuze te zijn! In de schaduw, door het bos, naar waterpartijen een uurtje heen en een uurtje terug.

Bij de camping aangekomen kunnen wij nog lang genieten van de warme avond want de muggen hebben wij mooi achtergelaten op de vorige camping.

 

18 juni – Wandeling Lac de Melo en Lac Capitello

De wekker gaat vroeg vandaag! 5.30 uur. Vandaag willen wij ons niet lam laten leggen door de temperatuur dus wij gaan vroeg op pad. Het is een half uurtje rijden en wij dachten vroeg te zijn maar de parkeerwachter was blijkbaar nog vroeger. De oude grijze man wijst ons een plekje aan en int onze centen. Aan de parkeerplaats te zien waren wij niet de enige met dit briljante idee maar het is nog wel heerlijk rustig. De zon is al bezig om tussen de bergen door te verschijnen dus wij gaan snel en route. Wij beginnen op 1370 meter en na een uur klauteren komen wij bij het eerste meer aan. Er was ook een eenvoudige route en die hebben de vissers die ons voor waren blijkbaar gedaan, want die zitten al in alle rust naar hun dobbers te turen. Wij ontbijten bij het meer, maken een foto voor onze papa’s want het is tenslotte vaderdag en genieten van het uitzicht over het meer. Helaas hebben wij geen bereik hier om de foto direct te versturen dus pakken wij alles in om door te lopen naar 1930 meter. Via trappetjes, kettingen en heel veel stenen komen wij aan bij het volgende meer. De zon heeft zijn weg naar boven ook gevonden dus de temperatuur loopt al lekker op. Thijs vindt het tijd voor een sanitaire stop en verstopt zich achter de rotsen. Wat een rust! Alleen de vogels, die ook hier zeker niet bang zijn, zijn druk in de weer.

Het is tijd voor de terugweg. Beetje bij beetje komen wij steeds meer mensen tegen die aan hun tocht beginnen. Het is blijkbaar een populaire route want de stroom van mensen neemt alleen maar toe. Jong en oud, slipper en wandelschoen, korte broek en motorpak er komt van alles voorbij die de klim ook gaan wagen. Wij helpen ze hopen dat ze de eenvoudige route nemen.

Voor half 12 zijn wij weer beneden en zitten wij aan een Pietra, het is tenslotte vakantie!

’s Avonds besluiten wij om een hapje te gaan eten in de stad. Wij zoeken een klein lokaal restaurantje uit en zitten met ons tafeltje midden op straat. Wij laten ons verwennen met een Coriscaans driegangenmenu en gaan met goed gevulde buikjes weer richting de camping.

 

19 juni – Met de trein naar Ajaccio

Vandaag nemen wij de trein van Corte naar Ajaccio. Met de auto een rit van zo’n 1,5 uur en met de trein zo’n 2 uur, maar wij hebben al genoeg in de auto gezeten deze vakantie.

Dus daar staan wij dan ruim van te voren, want er is altijd iemand bang om te laat te komen, op de vroege maandagmorgen midden in de spits op het station van Corte…tussen vier toeristen in alle rust en een opkomend zonnetje…

De treinreis was ontspannen, Ajaccio viel een beetje tegen, maar wij hebben heerlijk uitgebreid geluncht op zijn Corsicaans in een leuk steegje. De wind woei hier lekker door, wij hadden uitzicht op zee en waren in goed gezelschap, het eten was heerlijk en de bediening goed. Niets te klagen dus!

Aan het einde van de middag komen wij weer aan in Corte. Thijs is gebeld dat de boot die ons naar Piombino zou brengen geannuleerd is. Dus wij hebben iets te doen deze avond.

 

20 juni – St. Florent

Thijs besluit in z’n eentje ontbijt te gaan halen bij de Française van gisteren. Waarom is niet helemaal duidelijk maar gelukkig komt hij wederom met een lekker stokbrood terug. Vandaag gaan wij naar onze laatste stop op Corisca, St. Florent.

De tent wordt weer ingepakt, de camping afgerekend en het paspoort wordt weer meegenomen. Via Bastia rijden wij de route die wij ruim een week geleden ook reden naar St. Florent. De camping zit direct aan zee dus zodra de tent onder de meest geschikte palmboom staat dompelen wij ons onder in zee.

’s Avonds dirken wij ons zelf allebei lekker op, zodat wij een rondje kunnen gaan flaneren in St. Florent. Wij tikken de citadelle van St. Florent ook even aan, lopen een rondje door de haven en besluiten op het terras onder het genot van een Pietra dat dit toch wel de leukste plek van Corsica is van wat wij gezien hebben.

Wij zoeken een restaurant uit met mosselen en uitzicht op zee om ons vervolgens te storten op een berg mosselen gedrenkt in de Pietra. Als toetje kopen wij een ijsje en eten die in de haven met uitzicht op de mooiste en dikste boten op.

21 juni – Bastia

Uiteindelijk hebben wij onze donderdagochtend boot naar Piombino ingeruild voor de woensdagnacht boot naar Savona. Hierdoor zijn wij vandaag aangekomen bij onze laatste dag op Corsica.

Aangezien wij niet warm werden van de slechte pizza op de boot komen wij op het lumineuze idee om dan maar onze eigen bootpicknick te organiseren. ’s Ochtendsvroeg bakken wij alvast de pannenkoeken en richten wij, of eigenlijk Thijs, de auto zo in dat dat alles weer perfect past.

In de haven van Bastia zetten wij alvast onze auto neer en regelen wij ons ticket voor de boot. Wij hebben nu nog ruim de tijd om ook de citadelle van Bastia aan te doen. Deze zit wel even in een andere uithoek maar het is de wandeling waard. Ook hier verraden de zwaluwen dat wij in een oud deel van de stad zitten.

Uiteindelijk zijn wij natuurlijk weer ruim op tijd bij de boot. Omdat wij van boot zijn gewisseld mogen wij een mooi bedrag verdrinken op de boot, maar niet voordat Thijs een andere hut heeft geregeld want op een kapot bed slapen doen wij niet! Met uitzicht op de zon die achter het eiland verdwijnt, een pannenkoek in de ene en een Pietra in de andere hand nemen wij afscheid van het eiland dat ons van alles in warmte geboden heeft.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

No Comments

Post a Comment