Fins Lapland

Met de wens om meer avontuur met z’n 3en te beleven en het Noorderlicht (bucketlist dingetje) een keer te zien kwamen we uit op een reis naar Lapland.

Na een paar goeie gesprekken, we willen wel zeker weten dat het voor Saar leuk wordt, boeken we bij Nordic een mooie reis. We gaan een week sneeuw en Lapland belevenissen tegemoet. Spannend hoe de temperaturen zullen zijn en hoe de activiteiten met Saar te doen zijn. We gaan het beleven!

Het is zover, we gaan vliegen. Vroeg op en met een hoop andere Finland gangers worden we bij het hotel opgehaald. Bij de gate eten we ons ontbijtpakketje voordat we gaan boarden, supergoed verzorgd allemaal.

Installeren en de sneeuw in!

We hebben een heerlijk huisje met een haard. Snel installeren want we moeten de sneeuw in. We ploeteren wat tussen de bomen en verkennen de omgeving een beetje. Een middagje lachen gieren brullen.

Sneeuwpop bouwen

Vanochtend hebben we met de sneeuwscooters gereden. Saar in een aanhanger, iniemieniecaravan leek ’t en wij ombeurte op de scooter. Na de lunch hebben we nog een middag voor onszelf dus gaan we een sneeuwpop bouwen. Achter de huisjes is gelijk het bos, temperaturen zijn aangenaam dus Saar op de slee op zoek naar een mooie plek.

Noorderlicht

Die avond gaat er tijdens het eten het Aurora-alarm. Gister konden we het al flauwtjes zien maar vanavond waait het licht van horizon tot horizon. Echt een magisch gezicht!

Met de sneeuwhondjes op pad

Dan is het tijd om kennis te maken met de huskies, de sneeuwhondjes volgens Saar. In ons winterpak lopen we naar de kennel en daar staan de honden klaar om ons op pad te nemen. Saar heeft het heerlijk warm in haar veel te grote pak en valt op het einde zelfs in slaap. Op het einde nog even wat drinken en bij de jonkies kijken. Een hele leuke dag!

Sneeuwschoenwandelen

We gaan weer een mooie dag tegemoet. Strak blauwe luchten als we onze sneeuw-schoenen onderbinden. Saar in de rugzak en lekker lopen. Na de pauze loopt het pad de heuvels af en kan Saar het hele stuk op eigen kracht lopen, gaaf!

Rendiersledetocht

Wij zitten comfortabel in de slee en onze tocht loopt eerst door het bos en soms een veld. Dan gaat Patè los! Want het is bergaf en eindigt vervolgens op een meer.

En dan is het lunchtijd. Wij voeren de rendieren een snack en wij krijgen pannenkoeken, worst en koffie/chocomelk.

IJshotel

De volgende stop is het ijshotel. Kunstige ijssculpturen en bijzondere kamers. Saar vindt hier en daar een ‘speeltoestel’.

Rovaniemi

De volgende dag gaan we naar het Santa Claus village. Best leuk die kerstman maar de speeltuinen zijn leuker!! De temperaturen zijn heel aangenaam dus het is heel goed te doen buiten. Blij dat we deze periode hebben gekozen om naar Lapland te gaan.

IJswak

Eén dingetje stond nog wel op de bucket-list. En dat was het ijswak. Maar hoe doen we dat met Saar op die glibberig bevroren steiger…. Gelukkig wilde het vriendinnetje van Saar (volwassen meid 😉 ) wel even opletten terwijl wij een dipje maakte. Top geregeld!

No Comments

Post a Comment