Grootste online prikbord

Sinds ik mijn interieur aan het veranderen ben, ben ik ideeën gaan verzamelen op o.a. Pinterest. En van interieur inspiratie ging dat al snel naar fotografie, tattoos, mode, fietsen, motoren, auto’s, gadgets, mooie mensen, mooie plekken, mooie gebouwen en noem maar op.

Het is goed om geïnspireerd te blijven, altijd de ogen open te hebben voor nieuwe dingen en frisse ideeen. En natuurlijk vind je de meeste inspiratie op het internet.

Maar het was nog al een uitdaging om snel de goede dingen te vinden, een overzicht te krijgen en vervolgens makkelijk kunnen filteren. En om vervolgens ook nog eens de leukste dingen te kunnen bewaren was leek al helemaal een onmogelijke opgave.

Maar ik heb een paar trucen!

Ik gebruik Feedly voor het overzicht en het filteren.
Daarin verzamel ik alle links van sites die ik interessant vind. Ik organiseer in interess gebieden. En omdat het rss-feeds zijn krijg ik een preview van het bericht te zien wat nieuw is geplaatst. Ik hoef dus niet mn hele favorieten of bladwijzers door om te zien of er iets nieuws is. Als er iets nieuws is, staat het gewoon bovenaan. Simpel.

En ik gebruikt Pocket en Pinterest om te bewaren en archiveren.
Pocket is een grote bak voor goede artikelen. Eigenlijk bewaar ik daar de dingen die ik wil teruglezen of terugzien. Wanneer ik tijd heb, eigenlijk nooit dus ;P
En pinterest is absoluut favoriet. Want ik hou van plaatjes! Dus ik heb een paar prikborden waar ik lekker op aan het pinnen ben;) Superhandig. Lekker visueel, ik hou er van. En je kan andere mensen volgen.
Zo kom je ook via andere wegen nog eens op nieuwe sites, die je dan weer in je feedly kan zetten… En dan is de cirkel weer rond…

 

Pinterest-ProfielThijsRuijgrok-920px

 

 

Pinterest-RideWithStyle-920px

 

 

No Comments

Post a Comment