Iseo als afsluiter

22 juni – Savona – Iseomeer

De kapitein wekt ons in alle vroegte. Dit keer komen wij mooi op tijd aan. De temperatuur is ook hier aangenaam warm. Uiteindelijk is het hele circus van aanmeren, ongeduldige toeristen en de boot afrijden weer achter onze rug en zijn wij onderweg naar Pecenzia. Hier hebben wij een ontbijtstop gepland bij een super grote supermarcato. Een grote glimlach verschijnt bij Bianca op haar gezicht als ze de prijzen ziet en een nog grotere glimlach als blijkt dat er ook nog Ginseng koffie geschonken wordt. Als twee echte Italianen beginnen wij onze dag staand aan de koffiebar met voor de 1 een espresso en voor de ander een Ginseng. Het ontbijt wordt ingeslagen, naast de supermarkt wordt een kleed uitgegooid en wordt er genoten van alles wat Italië nu al biedt. Oké 1 dingen kunnen de Fransen in ieder geval beter… brood bakken…

Nog een korte trip door de vele tunnels en over de vele bruggen die Italië rijk is en wij komen aan op onze laatste vakantiebestemming, het Iseomeer.

Wij krijgen de mooiste plek van de camping aan het meer toegewezen. Slaan onze tent binnen het kwartier op en genieten van het uitgestrekte stille meer. Maar niet te lang want op weg hier naar toe kwamen wij langs een kledingoutlet! Waar wij ons op Corisca onszelf afvroegen waar iedereen zijn kleding vandaan haalt (geen H&M, geen Zara gezien!) komen wij hier terecht in een walhalla. The World of Fashion. De ene geairconditioneerde ruimte ruilen wij in voor een andere totdat wij alles gezien hebben. Meteen wordt duidelijk waar het geld zit en wie van ons twee ook alweer de meest vrouwelijke trekjes heeft.

In de supermarkt aan de andere kant van de rotonde maakt Bianca weer haar vreugde dansje na het fiasco in de outlet. Wij regelen een lekker gebraad kippetje en andere lekkere hapjes en genieten nog even lekker van het vakantiegevoel.

 

23 juni – Lovere

Nog 1 dag de tijd om ons nog even onder te dompelen in alles wat Italië ons te beiden heeft. Een rondje Iseomeer staat op het programma. Volgens het internet moeten wij echt even stoppen in Lovere. Maar poeh wat is het ook hier heet… en natuurlijk zijn alle locals zo slim om een siësta te houden en zijn wij zo slim om op het heetst van de dag een tochtje te maken.

Van de lunch daarentegen worden wij heel vrolijk. Pizza zoals pizza hoort te zijn voor een perfecte prijs op een perfecte locatie. In de schaduw op een binnenplein waar de locals ook zitten.

Natuurlijk moet er een Italiaans ijsje gegeten worden op de terugweg en echt Italiaans ijs smelt weg waar je bij staat bij deze temperaturen dus snel je ijsje ronddraaien, en niet likken als lassie Thijs, is noodzaak.

Wij willen het rondje meer afrijden aangezien we nu al bijna halverwege zijn, maar de hitte brengt onze stemming weer enkele punten naar beneden. Wij worden moe en chagrijnig. De omgeving nemen wij nog wel in ons op, maar wij zijn blij als wij het meer weer zien vanaf onze campingstoel. Het is alweer de laatste avond aan het meer en we genieten van het prachtige uitzicht en een mooie vakantie.

 

24 juni naar huis

Na vandaag is het voorbij. Alleen nog een reis van dik 12 uur voor de boeg. Het stukje door Zwitserland valt tegen door veel geslinger en campers die niet doorrijden, maar door steeds goed af te wisselen en onderweg proberen te slapen krijgen wij de strijd geleverd. Het kwik is inmiddels aanzienlijk gedaald, de ruitenwissers maken weer overuren, welkom thuis!

Bewaren

1 Comment
  • Shella Curr

    26 maart 2020 at 19:59

    Good morning, I was just visiting your site and submitted this message via your “contact us” form. The “contact us” page on your site sends you these messages via email which is why you’re reading my message at this moment right? That’s the most important accomplishment with any kind of advertising, getting people to actually READ your advertisement and I did that just now with you! If you have an ad message you would like to blast out to millions of websites via their contact forms in the US or to any country worldwide send me a quick note now, I can even target particular niches and my charges are super reasonable. Reply here: trinitybeumer@gmail.com

Post a Comment