Ljublijana

We kunnen niet van locatie wisselen voordat we Ljublijana hebben bezocht. Vooral ik ben heel erg benieuwd naar de hoofdplaats. Dus we stappen in de auto en rijden oost.

We parkeren vlak aan het water waar de grootste belangrijkste dingen langs lijken te liggen. Als we ricthing de stad lopen worden we verwelkomt door de draken op de brug, het symbool van de stad. Het is een gezellige drukte in de stad. Het is markt en er is een food-event. Allemaal prachtig gesitueerd tussen mooie, oude gebouwen.

We hebben dorst en doen een drankje in de wat rustigere grote straat. Daar zien we allemaal mensen uit de kerk stappen die we na ons drankje ook even in gaan. Binnen is het een weelde van goud en fresco’s. En een schattig oud krom mannetje die alles nauwlettend in de gaten houdt.

Na de kerk nemen we het steile pad naar de vesting bovenaan de stad. Hier werden de gevangenen gehouden maar nu is het een touristtrap en kan je prachtig over de stad uitkijken. Als we uitgekeken zijn lopen we weer naar beneden en naar de auto. Genoeg de toerist uitgehangen. Tijd om wat te chillen bij de tent.

No Comments

Post a Comment