Nazomeren in Berdorf

Afgelopen weekend stond een tripje Berdorf in de planning. Met goede weersvoorspelling en goed gezelschap beloofde het een lekker weekend te worden.

Vrijdagavond vanuit Leiden vertrokken en onderweg helaas wat oponthoud. Maar goed, in het licht van de koplampen een tent opzetten is geen probleem.

_DSC5516-bew-berdorf-ontbijt-920px

_DSC5513-bew-Berdorf-Andreea-Coffee-920px

De volgende eerst een ontbijtje (understatement voor sommige) en een goeie koffie, is tenslotte onderdeel van het klimmen. En toen in de benen richting de klimwanden. Daar was het behoorlijk druk dus dat was even acclimatiseren, maar we hebben in de ochtend wat leuke dingen geklommen dus prima.

_DSC5542-bew2-Berdorf-LaParaplu-920px

_DSC5558-bew2-Berdorf-LaParaplu-920px

_DSC5564-bew2-Berdorf-LaParaplu-920px

Na in de middag wat gegeten te hebben dacht ik dat het wel tijd was om wat heftigers te doen. Ik had eerder over La Paraplu (7A) gehoord en ook al eerder onder gestaan dus vandaag moest het er maar een keer van komen. Niet al te moeilijk tot aan het dak en met ver reiken was het laatste setje in het dak nog prima in te klikken. De eerste poging in het dak was niet zo succesvol wat vooral door stommigheid kwam. Grepen overslaan is toch niet zo handig als de routes wat harder worden. Na het schommelen poging 2. En dat ging verbazend soepel, wel even grommen aan wat kleine grepen maar goed gecontroleerd door kunnen stappen. Super! Een 7a in de pocket. En een klassieker.

Daarna nog een 6C+ on sight dus dat was een lekkere score voor de eerste dag.

Die avond gezellig eten met z’n allen en de volgende dag een wat korter dagje want Berdorf is toch een uurtje of 4 rijden. Tussen de sporadische miezer door wat 6’jes en toen in de auto. Superchill weekend en nog een lekker nazomers dagje en wat sportklimmen meegepakt. Niks te klagen!

_DSC5522-bew-Berdorf-Erik6b-920px

_DSC5660-bew-Berdorf-Petra-920px

2 Comments
 • Erik van der Aa

  10 oktober 2014 at 22:52

  Mooie foto’s Thijs, zie ik goed daf er ook 1 van mij bij is? Zou he die kunnen mailen? Dank! Erik

 • Thijs

  11 oktober 2014 at 06:59

  Hi Erik,
  Dankje! En natuurlijk kan ik je die foto sturen. Hij komt zo jouw kant op.
  Groetjes Thijs

Post a Comment