Ochtendsessie vanaf Col de Forclaz

Onze laatste dag breekt aan en de auto wordt volgeladen. Bovenop de tassen voor een laatste tourtje voor we de terugreis definitief inzetten.
We rijden richting Zwitserland en stoppen de Forclaz pas. Hiervandaan hebben we tot 2 a 3 uur vanmiddag de tijd om een tocht te maken. Op de kaart zien we een paar couloirs en topjes die we kunnen doen. Afhankelijk van de snelheid gaan we zien wat vanochtend nog mogelijk is.

 

Én route

Het eerste deel van de route leidt ons door het bos. Af en toe is er een open stuk en kunnen we zien dat een prachtige wolkendeken het Rhônedal bedekt. Mooi om te zien.

Pointe Ronde vanaf Col de Forclaz Pointe Ronde vanaf Col de Forclaz Pointe Ronde vanaf Col de Forclaz

Na het bos gaat het steeds steiler tot we uit de ski’s moeten omdat we een kaalgeblazen helling in stappen. Vanaf dit punt kunnen we ook mooi naar Frankrijk kijken en zien we het topstation van Le Tour liggen. Vanaf deze kant zien we allerlei mogelijkheden vanuit dat gebied. Goed onthouden voor de volgende keer.

Noordcouloir vanaf Pointe Ronde

Eenmaal op Pointe Ronde hebben we voor het eerst zicht op 1 van de afdalingen die we in gedachte hebben. Dit ziet er goed uit en na wat overleg heeft het de voorkeur om hier af te dalen i.p.v. verder te lopen en steilere hellingen te skien. Het is tenslotte een noordcouloir en die kunnen we niet te steil hebben met de huidige sneeuwcondities. We dalen af en de sneeuw valt niet tegen. Een beetje wisselende ondergronden wat het lastig maakt maar steeds lager wordt het steeds leuker. Good times!

We komen rond half 2 weer terug bij de auto. Nog even van het zonnetje genieten en daarna met frisse tegenzin naar Nederland.

Wat een paar topdagen! Thanks mannen, was super.

Bewaren

Bewaren

No Comments

Post a Comment