Pointe des Cinéastes – Traversée des arêtes

Na een bezoek aan Coen en een check van het weerbericht besloten we Pointe des Cinéastes te beklimmen. De traverse over de verschillende toppen leek ons mooi. En de naam van graat sprak door het filmische natuurlijk ook aan.

We beklimmen de graat vanuit Refuge du Glacier Blanc die niet heel ver van de parkeerplaats Pré de Madame Carle ligt. De tocht naar de hut is dus geen dagvullend programma dus besteden we de ochtend aan een multipitch in Ailefroide. Ouden tijden herleven want voor mij was Ailefroide 1 vd eerste klimvakanties, ik was toen rond de 20 denk…

Zo! Na de touwtechnieken weer wat geoefend te hebben zijn we een mooi rotstoertje rijker. We lunchen op één van de vele velden rondom de parkeerplaatsen en genieten van de geweldige ambiance (we houden het frans).

Daarna pakken we de tassen en vertrekken we naar de hut. Eenmaal daar genieten we van het uitzicht. De hut heeft een geweldig terras met een nog geweldiger zicht op de Pelvoux. Hoe meer de schemering inzet hoe gaver het wordt.

Na een goeie nacht is het zover. Het wordt geen lange dag dus we vertrekken gewoon in het licht. De instap is makkelijke te vinden alleen de route over de band tot aan de graat is niet perse moeilijk maar toch wat avontuurlijker dan gedacht.

Eenmaal op de graat kunnen we al van de eerste filmische uitzichten genieten. We kijken aan beide kanten de diepte in en hebben zicht op allerlei mooie toppen. De rots is mooi, het weer is goed. Plaisir!

Alles is 3e graads op 1 lengte van 4e graads na. Na die route staan we op een luchtige standplek. Eentje zoals je op elke graat zou wensen. Daarna tikken we de topjes één voor één af. Mooi klimmen en met door de mistpluimen een paar mooie plaatjes.

No Comments

Post a Comment