Russelfjalvellvatnet

Op zaterdag komen de klanten van Jelle. Hij gaat ze ophalen en ik blijf in het hutje om een rondje te lopen, wat foto’s te maken en ze vervolgens op te wachten. Hopelijk is er na de reis nog een beetje energie om wat te doen. Maar ik denk zomaar dat ze staan te popelen om de bergen in te gaan.

Vroeg in de middag komen ze aan. Ruurd, Jeroen, Pieter, Koen en Laurens. “Hoe werkt dat hier?!” Is het eerste wat er geroepen wordt als ze binnen komen, mooi koppel mannen. De kamers worden verdeeld en de tassen gepakt voor het middagtoertje. Het wordt pas laat donker hier dus plenty tijd. Rond 3’en parkeren we de auto aan het strand en aan de voet van de bergen. We gaan door Russelfjallvatnet richting het oosten en vervolgens noord/noordwest naar een topje van 743hm. Het touren gaat prima en ik loop wat vooruit en blijf wat achterop om foto’s te kunnen maken. Dat is mijn rol voor deze week.

Eenmaal bijna op te top voelen we hoe de wind z’n werk doet. Het laatste stukje van de helling is aardig kaalgeblazen en we waaien uit ons hemd als we bijna boven staan… Maar het uitzicht is waanzinnig. We staan op één van de noordelijkste topjes van de lyngenalps en zien rondom de fjorden, zee en andere topjes. De zon laag, de schaduwen lang. Waanzinnig!

Bewaren

No Comments

Post a Comment