Salbitschijen

Afgelopen weekend was het weer tijd om te klimmen. Voor Radboud en mij een jaarlijks feestje in de rotsen. Na de Wilder Kaiser, de Dolomieten en Mallos de Riglos nu de Salbitschijen. Veel over gehoord dus hoog tijd om eens naar de Urner Alpen af te reizen.

 

Oplopen en inklimmen
We hebben het in 2 stukjes gereden dus kwamen donderdag in de ochtend aan en zijn vol gepakt naar de Salbithütte gelopen. Een mooi hutje met de rotsen op een ongeveer een uur lopen. Donderdag was er nog tijd om een paar lengtes te klimmen en om weer op tijd binnen te zijn voor het avondeten. Een stukje Oostgraat, even de rotsen voelen en van het avondzonnetje genieten.

 

Clock and stock
Vrijdag naar Clock and stock. Wat een pittige en een schaars behaakte route bleek te zijn. Ook was de instap door de sneeuw lastig te benaderen. Zodoende verloren we al snel veel daglicht en hadden we niet genoeg tijd voor de laatste lengtes en een lange afdaling… Dus we zijn geabseilt om de volgende dag een andere mooie route te doen.

 

Zuidgraat en gipfelnadel
Zaterdag moest het gebeuren. Een lange dag en een mooie route voor de boeg. 5:00u op om 7:30u aan de Zuidgraat te beginnen. Een klassieker en supermooi. Achtereenvolgende de Zahn, de Plattenturm, de Zwillingsturm en de Hauptgipfel met de Nadel. Een prachtige tour!

 

Regen
De Zuidgraat was tegelijk de afsluiter van een mooi weekendje klimmen. Zondag zijn we namelijk weer terug gereden omdat het de hele nacht had geregend. Dat zou de rest van de zondag aanhouden dus kon er niet meer geklommen worden… Weer het weer 😉

_DSC7289-bew-aanloop2

Onderweg naar de Salbithütte
_DSC7303-bew-oostgraat1
Van het avondzonnetje genieten op de Oostgraat.
DSCN0824-bew-clockundrock-aanloop
Aanloop naar Clock and stock.
_DSC7310-bew-clockundrock-crux1
Typische Salbitschijen versnijding. De cruxlengte in Clock and stock.
DSCN0839-bew-Zuidgraat1
Onderweg naar de Plattentürme, terugkijkend over de graat.
Schermafbeelding-2013-09-09-om-07.23-Zuidgraat-pauze2
Pauze op de Plattentürme. Even opwarmen.
Schermafbeelding-2013-09-09-om-07.24-SalbitschijenNadel2
Laatste technische stukje. De Gipfelnadel, gewoon omdat het kan 😉
DSCN0857-bew-SalbitschijenNadel1
Samen bovenop de Gipfelnadel.
No Comments

Post a Comment