Schwarzenstein

Na de rotstour op de Zsigmondyspitze gaan we voor een gletschertour en een graatje tot aan de Schwarzenstein. Niet moeilijk maar waarschijnlijk wel mooi en benieuwd hoe de gletscher erbij ligt.

We starten vroeg want ook dit topje ligt een stukje lopen van de hut. De tocht start met een soort hohenweg. Prachtig in het vroege ochtendlicht en heerlijk in de koele schaduwzijde.

Na de ‘hohenweg’ stappen we een blokken en platenterrein in. Zoeken naar de markeringen door een chaos van rots en blokken. Tot we bij de gletscher komen en bij de top kunnen zien.

Na de gletscher stappen we de graat op en deze valt reuze mee. Achteraf gezien misschien zelfs overdreven door zelfs aan touw te blijven. Maar goeie oefening voor moeilijker terrein. Als we eenmaal bij de top aankomen is het een stuk drukker. We zagen al wat mensen lopen en vroegen ons al af waar ze vandaan kwamen. Natuurlijk zijn er meerdere routes naar deze top en de meeste mensen kwamen uit italie, lekker licht bepakt want alles liep voor hun over rots en graat.

Na de verplichtte topfoto ‘wieder zurück’. Nog steeds superweer dus we kunnen de tijd nemen. En die hebben we ook nodig want het is ver. We gaan, op naar een koud biertje.

No Comments

Post a Comment