Slap in Slovenië

Onze vakantie naar Slovenië begint met een overnachting in Duitsland. Ong. 600km rijden is genoeg voor een zwangere vrouw en eigenlijk maakt dat het reizen ook wel net zo relaxed. Na een prima nacht op een prima camping rijden we nog eens ong. 600km voor we ons melden bij de receptie van Camping Spik. De camping is vernoemd naar de berg waar de camping uitzicht op heeft. Het zicht op de Triglav is super en voor de volgende dag hebben we dan ook een wandeling gepland om de bergen eens van dichtbij te bekijken. We gaan naar een Slap.

Eerst een lekker broodje bij het supermarktje halen en daarna in de benen. Gewoon vanaf de camping want we zitten letterlijk aan de voet van bossen en de bergen. Door het bos is het lekker lopen en zien we af en toe een glimp van de hoge scherpe toppen. Al snel gaat het pad van redelijk vlak naar steil. En dat valt tegen voor Bianca. Die heeft een paar kilo baby mee te dragen en het ademen is anders door de hormonen dus het kost moeite. Traag maar gestaag bikkelt ze door en met een paar kleine pauzes is het te doen.

Als we na al het stijgen een steil stukje afdalen komen we in een open gedeelte in het bos. Hier is de slap, oftewel waterval, net verscholen achterin de kloof. Om de waterval echt te kunnen zien moeten we langs een ketting klauteren en zien we het water van grote hoogte in een helder blauwe poel kletteren. Een gaaf gezicht en een mooie beloning voor het wandeltochtje.

Morgen chillen!

No Comments

Post a Comment