Slap Savica & Mount Vogel – Sija

Na ons verblijf op Camping Spik verkassen we en zetten we onze tent neer in buurt van het meer van Bohinj. We hebben een mooie camping gevonden, Camping Danica, met geweldige sanitaire voorzieningen. Luxe douchen daar!

We hebben een paar relaxte dagen achter de rug dus we kunnen wel weer wat actiefs doen. Als eerste gaan we een kort stukje lopen naar weer een waterval. Onderweg prachtig uitzicht over het groene dal en het meer. En we zijn mooi op tijd want als we (ik) alle foto’s hebben gemaakt en besluiten weer naar beneden te gaan komt er een buslading toeristen boven. Perfecte timing zo.

 

Als we in de auto zitten overleggen we even kort en we besluiten het liftje te nemen naar Mount Vogel. Dit is een skigebiedje waarvandaan we een mooie wandeling naar de bergrug kunnen maken. Thanks voor de tip Franklin!

Als we boven zijn zien we aan de andere kant van het groene dal de Triglav. We doen eerst een bakkie en vanaf het terras is het duidelijk te zien dat je hier lekker kan skien in de winter. Na de koffie in de benen richting de kam. Het is hier gelukkig niet al te steil dus voor Bianca is het goed te doen. Alleen het laatste stuk is even klauteren maar op het gemak gaat het goed en voor we het weten staan we op de top en kunnen we heerlijk genieten van het uitzicht. Het is prachtig hier!

No Comments

Post a Comment