Strompelen in Stubai

Dus ik vond deze foto’s van een snel tripje naar de alpen…

We waren naar het Stubaital om op de gletscher te skiën. Oostenrijk had nog maar weinig sneeuw gezien dus de gletscher leek een goeie optie, hoog en zeker weten sneeuw. We wilde ook graag wat touren dus had Radboud een splitboard gehuurd om dit eens uit te proberen. Een nachtje door en de eerste dag maar ff wat bochten draaien en wat meters maken. Al gauw bleek alles nog best kaal te zijn en dat we op zeker geen poeder gingen vinden… Balen, maar er was vast wat te touren.

Via bergfex.com een tourtje aan de rand van het gebied gevonden en off we go! Ik had al snel m’n vellen onder maar Radboud had een bouwpakket mee… Gelukkig is hij een handige jongen duurde het niet heel lang voor hij ook z’n eerste stappen kon zetten. Eerst een beetje vlak terrein naast de piste en daarna een kom in waar het steeds wat stijler werd. En een harde ondergrond. Lastige condities maar bij mij ging het voorspoedig. Dat kon over Radboud niet echt gezegd worden. Een hoop gevloek en getier, gesteun en en gepuf. Maar bij vlagen kwam hij wat meters vooruit. om vervolgens weer een paar terug te glijden. ’t Valt nog niet mee zo’n splitboard. Dan de harscheisen onder, voor de broodnodige grip. En dat gaat beter… Eventjes… Na 2,5uur ploeteren (volhouden kan ie wel) was het klaar. Het bouwpakket weer ombouwen en op de harde sneeuw terug. Poging 1 op het splitboard, taaie klus. Blij met m’n ski’s.

De volgende dag een andere tour die waarschijnlijk vlakker en minder ijzig is. En inderdaad, dat gaat een stuk lekkerder. Voor ons allebei, Radboud maakte zelfs makkelijker meters dan ik. Toch misschien zo gek nog niet zo’n splitboard. Maar ik hou het bij skiën. Bevalt me uitstekend 😉

Bewaren

Bewaren

No Comments

Post a Comment