Stubaital skitouren

Afgelopen weekend in Oostenrijk. Het had gesneeuwd en het was warm. Dus goed kijken waar we veilig konde gaan touren. Met een local (Alexander Graf) maakt dat een stuk makkelijker en op dag 1 werd dit het Stubaital.

Vroeg op en een stukje rijden om zo vroeg mogelijk de lift het gebied in te kunnen nemen. Zo zitten we gelijk hoog en dus voldoende sneeuw onder de ski’s. Eenmaal op het hoogste punt onder het lintje door, het skigebied uit en het alpiene in. Zware sneeuw maar het gaat en we staan al snel in een dalletje waarvandaan we omhoog gaan lopen. Het is bewolkt dus geen fantastisch zicht maar voldoende om van de bergen te kunnen genieten. De eerste meters vallen wat zwaar en we merken de zware sneeuw en hoge temperatuur. En ik merk dat mijn laaglandlijf en een dag autorijden ook niet bevorderlijk zijn.

Als het sneeuwveld achter de rug is en we de gletscher opgaan zien we de Zuckerhütl liggen. Die noordwand staat op het programma. Maar met een groot, zwaar en rimpelig plakkaat sneeuw boven de ijswand hebben we er allebei geen goed gevoel over. Voor de volgende keer dan maar.

Alternatief plan en voor we het weten staan we op de Pfaffenkogel. 3366hm. Niet slecht voor de eerste dag.

Stubaital tourskien Stubaital skimountaineering Pfaffenkogel gipfelkreuz Stubaital Pfaffenkogel 3366 Snow structures

No Comments

Post a Comment