Sun, ice & pow

We waren voor een week in Les 3 Vallees. Met z’n zessen, Radboud, Bionda, Alrik, Maurice, Mariska en ik, zaten we in een appartement in Les Menuires. De acco (Residence L’Adonis) was top! Centraal in het gebied, direct aan de piste, zwembad en sauna.

De week was als volgt:
Zondag = Strak blauw
Maandag = Strak blauw
Dinsdag = Strak blauw
Woensdag = Strak blauw
Donderdag = Verse pow
Vrijdag = Verse pow

Knallen
De eerste 3 dagen lekker knallen over de corduroy. Strak geprepareerde pistes met een strak blauw hemeltje. Buiten de pistes hadden we niets te zoeken want alles was hard en aan gort verspoord. Dus kilometers vreten, gaan met die banaan.

Klimmen
Op woensdag hebben we een tripje naar Champagny le Haut gemaakt. We wilde graag ijsklimmen maar er was geen natuurlijke ijswand in conditie. We werden getipt over “la Tour de glace”, een artificiele ijswand. Een beetje a la de ‘Thomas Knoope’ ijswand in bodegraven maar dan een slagje groter. Deze was wel in conditie, perfect zelfs. Champagny le Haut was namelijk 10 graden kouder dan Champagny en Vanoise. Met -3ºC prima deluxe! Toch nog met de bijlen kunnen slingeren 😉 Het enige minpunt was de platte band op de terugweg…

Poederen
En toen… Ging het sneeuwen. En hoe! In 2 dagen 50cm! En het lawinegevaar bleef op 3 hangen. De eerste halve dag slecht zicht maar daarna steeds beter. Met de vrijdag als een fantastische dag om de week mee af te sluiten. Door de bossen in kniediepe poeder en op een aantal hellingen zelfs zo diep dat je sneeuw kon happen!!!

lesmenuirespowder

champagnyice

lafoliedouce

No Comments

Post a Comment