‘To the Bishorn’ etappe 1: Zinal – Cabane de Moiry

Yes! Onze jaarlijkse tocht gaat weer van start. Vorig jaar ging helaas niet door maar het plan was nog steeds ‘alive’. Na wat zorgvuldig plannen en pakken stappen we in de ‘nieuwe’ auto van pa en is het koers naar Zinal – Zwitserland.

Eenmaal daar checken we in. Pakken we de tassen en checken we voor het laatst de materialen. We eten lekker in het hotel, heerlijk! En mooi op tijd naar bed want morgenochtend lekker vroeg op pad.

 

Vrijdag is onze eerste wandeldag en we nemen vanuit het dal het liftje omhoog. ’n Beetje laf misschien maar dit scheelt 770hm en we hebben toch al een aardig dagje voor de boeg. rustig starten scheelt weer energie die we later in het weekend nog wel eens goed kunnen gebruiken.

Bovenaan op het liftstation een goed groepsfotootje en off we go! Eerst wat stijgen tot aan Col de Sorebois waarvandaan we het meer van Moiry kunnen zien liggen. Daar dalen we naar toe af en komen onderweg een gezellige kudde koeien tegen. Vanaf dit punt lopen we in de flank richting het zuiden en naar de hut. Een mooi en prima pad met alvast een preview van de vele mooie uitzichten die ons te wachten staan.

Na een tijdje komen we bij de hut en tot mijn verbazing zie ik een paar bekende van mij. Joke en Bob heb ik 7 jaar terug in Nepal ontmoet en zij genieten ook nog steeds van de bergen en mooie tochten. We blijken hetzelfde plan te hebben, behalve dat ze de etappe van morgen (die we hetzelfde hadden bedacht) niet zien zitten en een alternatieve route gaan lopen naar Cabane de Tracuit.

De etappe van morgen wordt een beetje een verrassing en een beetje een uitdaging. Dus ook vandaag weer vroeg naar bed en morgen vroeg op pad. Maar eerst nog een spelletje regenwormen!

No Comments

Post a Comment