‘To the Bishorn’ etappe 2: Cabane de Moiry – Cabane d’Arpitettaz

Vandaag hebben we een lange dag voor de boeg. Op papier lijkt dat misschien niet zo maar de route van morgen staat nergens beschreven en we zullen heel wat moeten zoeken om de juiste afdaling vanaf de Col de la Lé te vinden.

We gaan vroeg van start en na ’n klein uurtje staan we op de col. Snel een fotootje en dan zoeken. Het begin is makkelijk want er hangen 2 kettingen en daaraan afdalen gaat gemakkelijk. Daarna moeten we wat afklimmen en echt goed kijken hoe en waar we afdalen. Het heeft behoorlijk geregend dus de ondergrond is behoorlijk verzadigd. Wat maakt dat de grond hier en daar onstabiel is. Een spannend stukkie maar we komen heel beneden en dalen een sneeuwveld af.

Na het sneeuwveld is het moeilijke gedeelte achter de rug. Totdat we Cabane de Petit Mountet, onderin het dal, in het zicht hebben is er nergens echt een pad. Ook hier is het nog steeds goed zoeken. Voor deze trip heb ik routes gepland met Komoot en heb dus een gps apparaat (m’n telefoon) waardoor het makkelijker is om koers te houden. In de hut eten we een soepje en beginnen dan aan de klim naar Cabane d’Arpitettaz. Een mooie tocht langs een meertje maar helaas ook een hoop mist. Hopelijk wordt dat later in het weekend beter. De voorspellingen zien er in ieder geval goed uit.

No Comments

Post a Comment