Touren in Chamonix

In de week van oud en nieuw stond er een week klimmen gepland. Mooie routes uitgezocht, van lange couloirs tot technische mixed lijnen. Auto gepakt en onderweg naar de Alpen.

Maar helaas kwam de geplande storing wat veel sneeuw met zich mee zou brengen eerder en heftiger. Met een slechte onderlaag en een halve meter verse poeder schoot het lawinegevaar naar de 4 waardoor klimmen sowieso de eerste dagen geen optie meer was. Pas aan het einde van de week zou het gunstiger worden qua condities. Behalve dat het dan nog steeds bikkelkoud zou zijn…

Dus… What to do…

Skitouren in Le Tour
Eerst maar een dagje skien. Toen hebben we vanuit Le Tour een mooie tocht gemaakt rondom het skigebied. Even weg van het gepeupel en de pistedrukte.

DSCN1307-bew-920px
Coen op een het prachtige slingerpad tussen de bomen door
DSCN1320-bew-920px
Fris in het windje met op de achtergrond de MontBlanc (onder de wolken)
DSCN1322-bew-920px
Poudreuse
DSCN1328-bew-920px
Tête de Balme

Skitouren op Mer de Glace
En de dag daarna zijn we op de Mer de Glace geweest, met prachtig uitzicht op de Dru, Charmoz, Dent de Geant, Rochefortgraat en de Grandes Jorasses.

IMG_0120-ValleeBlanche-Touren920px
Met Guido over de golvende gletscher. Foto: ©CoenPijl
DSCN1339-bew-920px
Waanzinnig
IMG_0151-ValleeBlanche-kijken920px
Genieten van die indrukwekkende toppen en lijnen. Hier komen zeker nog een keer terug om te klimmen. Foto: ©CoenPijl

En toen was het wel weer mooi geweest. Eerlijk gezegd wel een beetje gedesillusioneerd doordat het klimmen er niet in zat, maar de touren waren prachtig en het was gezellig. Ook een hoop waard. En bovendien waren we nog op tijd voor een nederlands oud en nieuw te vieren. Met veel vrienden waarvan ik een warm welkom mocht ontvangen maakte dat het kleine beetje teleurstelling ook snel was verdwenen.

Ga voor meer foto’s en een leuk verslag van Coen naar: Climbing Affairs – Seduction of the vertical

1 Comment
  • Coen

    1 januari 2015 at 22:32

    Cool thijs! Same thoughts here. Was gezellig!

Post a Comment