Tourtje op de Storgalten

Als we het huis uitkijken zien we de Storgalten pontificaal aan de andere kant van de baai liggen. Een goeie tour voor bij bewolking en mist. En vandaag zou zo’n dag worden. Het blijkt een populaire berg te zijn voor vandaag. Het deed me een beetje denken aan de Gran Paradiso van afgelopen zomer. Maar gelukkig niet storend.

De hellingen zijn glooiend en het uitzicht blijft, ondanks de wolken, de hele dag super. De flank is weids en leent zich goed voor wat meer landschappelijke foto’s. Eenmaal op de top zien we nog steeds voldoende om rondom de zee en baaien te zien liggen. We dalen af en kiezen een flank die naar de andere kant van het ‘eiland’ leidt… Vanaf dit plateau kijken we naar het oosten en zien we dat het nog lang niet ophoud met de bergen en fjorden. Wat een land!

We staan praktisch op het strand wanneer we uit de ski’s stappen. Net als de vorige dagen, heel bijzonder. Dit keer is er wat tijd om ook even rond te kijken. Om de traditioneel terra-cotta gekleurden hutjes en de wilde kust op de foto te zetten. En speciaal voor Ruurd, het schijthuis.

Bewaren

Bewaren

No Comments

Post a Comment