Verkennen vanaf de Brévent

Tochten plannen kan je wel aan Coen en Valentijn overlaten. De sneeuwcondities, de afstanden, de bekende routes en de ervaring met het gebied… Allles wordt meegenomen in de planning voor vandaag. Maar het plan voor vandaag heeft ook voor deze boys nog wat uitdagingen. Op de kaart (van papier) ligt Le Brévent net op het randje van het gebied en zijn niet alle mogelijkheden zichtbaar. Op Viewranger (Online kaartenapp) daarintegen wel. We gaan het avonturen dus we stappen in de lift en gaan wat nieuw terrein verkennen.

 

Eerste etappe

In het begin blijven we steeds zo hoog mogelijk. Op de kaart ziet het eruit als een graat maar in het echt meer als een plateau vol kommetjes, rotspunten en hellingen. Veel sporen waardoor het makkelijk lijkt. Maar we moeten goed in de gaten houden waar we wel en niet heen moeten. Soms een stuk lopen om erachter te komen dat we ergens anders moeten gaan afdalen komt dus een paar keer voor. Dit maakt de eerste etappe lekker afwisselend en weer anders dan de afgelopen dagen.

Skitour Le Brevent Skitour Le Brevent

 

We vorderen gestaag en komen bij een mooie kom uit waar we lekkere poeder vinden. Ik stop in een afdaling altijd m’n camera weg voor een eventuele duik in het witte goud dus helaas geen skifoto’s. Maar eenmaal op het punt waarop de vellen er weer onder moeten kan ik weer plaatjes maken. Vanaf hier is het goed te doen. Het navigeren is makkelijker en het terrein mooi. Vooral het uitzicht, net alsof we op de dolomieten kijken…

Skitour Le Brevent Skitour Le Brevent Skitour Le Brevent Skitour Le Brevent

 

Bijna arctisch

Na een korte pauze in het warme winterzonnetje steken we een bevroren en besneeuwd meer over. Ongelofelijk mooi en ongelooflijk hoeveel kou hier af komt. Het doet echt aan alsof je in een poolgebied loopt… Niet dat ik dat ooit hen gedaan, maar toch.

Skitour Le Brevent Skitour Le Brevent Skitour Le Brevent Skitour Le Brevent

 

Col de la Glière

Na het meertje wordt het terrein weer afwisselend en lopen we over heuvels en door kommetjes. Tot we op de col uitkomen. Aanvankelijk dacht ik dat we hier zouden afdalen maar dat laten we aan een paar finse snowboarders over. Wij touren nog een colletje verder.

Skitour Le Brevent Skitour Le Brevent Skitour Le Brevent Skitour Le Brevent Skitour Le Brevent

 

Col des Lacs Noirs

Bij de volgende col is onze afdaling. Iets minder stijl maar wel minder verspoord dan de vorige. Perfect lijkt ons zo. Valentijn gaat als eerste en ik kijk goed hoe hij het doet. Daar kan ik nog wat van leren. Na een goeie bochten en een paar goeie tuimels komen we uit in het skigebied Le Flégere, waar we ook de eerste dag waren. We pakken een terrasje voor en warme chocomel en verolgens een hele rits aan liften om weer terug bij de auto te komen. Zo was zowel heen als terug een hele tour. Maar tof, wederom!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

No Comments

Post a Comment