Weisskugel – 3739m.

De missie van Joery! De top 5 hoogste bergen van Oostenrijk beklimmen. De Weisskugel ontbrak nog aan die lijst, alhoewel de plannen al een tijdje bestaan. Voor zaterdag werd er harde wind voorspeld dus deze vrijdag moest het gebeuren.

Wij plannen de tocht vanuit het skigebied Kurzras en rijden daar ’s ochtends (’n beetje aan de late kant) naar toe. Met cash betalen we 2 enkeltjes en bovenaan de Teufelsegg stappen we in de ski’s, het skigebied uit en na de eerste hoogtemeters hebben we een briljant uitzicht op de gletscher en de top. We hebben super weer!

Vanaf de graat dalen we af naar Oostenrijk, de gletscher op. Daarvandaan easy-going tot we weer in ItaliĆ« staan en uitkijken op de tzik-tzak naar de sneeuwverwaaide top. Eenmaal boven skinnen we verder tot de graat waar we niks meer aan onze ski’s hebben. Stijgijzers zijn nuttiger.

Bovenop de top waait het frisjes maar niet onaangenaam. Het uitzicht is super! Daar doen we het voor. Een selfie en een panorama voordat we weer de graat afdalen. Supertoer!

Voor de afdaling traverseren we naar het Quelljoch. Waar we een steil couloir afdalen. Eerst een paar meters rutschen voordat ik wat bochten durf te draaien. Liever niet vallen hier!

En daarna!!! Suuupeeeraaafdaaaliiing! Een groot sneeuwveld wat de komende 1500m. dalen (bijna) alleen voor ons is. De ene lange poederbocht na de andere. Kramp in onze kaken van het lachen, wat een vette tour!

2 Comments
  • Tinkel

    15 februari 2019 at 19:28

    Leuk verhaal en schitterende foto’s

  • Liek Landzaat

    16 februari 2019 at 22:10

    What an awesome trip dat must have been! Fear, shear JOY, muscles burning. Amazing.

Post a Comment