Welkom op stormachtig Madeira

Wij wilde er nog even tussenuit voordat het winter wordt. Bianca is een koningin van onderzoek en kwam zo op een mooie fly-drive aanbieding naar Madeira. Het bloemeneiland met een lekker klimaatje, prima om lekker te wandelen, te relaxen en lekker eten. Dus hop in het vliegtuig en even lekker weg.

Na een kleine 4uur landen we Funchal en vraagt iedereen ons gelijk hoe de landing was… Blijkbaar waait het hard maar daar hebben we nog niks van gemerkt. Totdat we naar buiten lopen, inderdaad een stevig windje. Maar wanneer we in ons peugeotje aan de noordkant van het eiland zien we pas echt dat het hard waait. We stoppen even in São Vicente om naar de zee te kijken. Die wild golft en schuimend het zwarte kiezelstrand opstroomt.

Ons hotel ligt nog een eindje verder in Porto Moniz. En daar is de zee helemaal spectaculair. Het grote openlucht zwembad is dicht en het is overduidelijk waarom. Metershoge golven zien hier voor het land en slaan woest op de lavarotsen en het zwembad in. We checken in en verkennen Porto Moniz en zien dat een wat kleiner hoger gelegen open luchtzwembad wel geopend is. Daar moeten we even een duik in nemen dacht ik zo. Dus zwembroeken en plons. Helemaal niet zo koud en heerlijk om even te dobberen en over het randje naar de woeste zee te kijken. Het beloofd een lekker weekje te worden!

No Comments

Post a Comment