Zermatt

Met Guido was ik in Zermatt! Wat een mooi gebied en wat een hoop mooie dingen te doen. We hadden grootse plannen maar de week verliep (misschien helaas) iets anders.

 

Acclimatiseren
Allereerst valt het niet mee om matig tot niet geacclimatiseerd iets op hoogte te doen. Zo hebben we onze beklimming van de Jägerhorn op 3650m. afgebroken en zijn we de volgende dag direct afgedaald omdat het rondom de Monte Rosa hütte allemaal te hoog is voor zo vroeg in de week.

 

Weer het weer
En vervolgens was het weer in de bergen toch weer gewoon “het weer in de bergen”. Het sloeg van bloedverknetterd heet, om in laaghangende bewolking, neerslag en kans op onweer. Oftewel, de Breithorn overschrijding maken we later af… Oftewel, niks meer te doen… Oftewel, huiswaarts…

 

Nagenieten
En dan zit je weer in het koude kikkerlandje waar het helemaal niet koud is en vollop zomer. Toch wel een beetje nagenieten van een weekje in de bergen. Mooie hut gezien, mooi gebied gezien, mezelf tegen gekomen, eerste bivak gedaan, toch een 4000’er (Roccia Nera) te pakken. En weer een tas vol ervaringen waardoor het volgende keer nog beter zal gaan.

DSCN0670-bew-monterosahutte
Prachtige Monte Rosa hut met de Matterhorn in de achtergrond.

 

DSCN0671-bew-BivaccoRossi
Bivacco Rossi. Voor het eerst een nachtje in een shelter/onbemande hut.

 

DSCN0686-bew-Windlip
Slecht zicht maar mooie dingen.

 

DSCN0685-bew2-gendarme
De Gendarme tijdens de Breithorn overschrijding.
No Comments

Post a Comment