Zinalrothorn 4221m. – Zuidgraat

Deze zomer had ik de kans om een paar dagen met Jelle te klimmen. Hij stelde de Zinalrothorn via de zuidgraat voor. Leek me tof, dus zo was er snel een plan. Jelle stelde voor om Ruben en Dennis ook mee te vragen, net zo gezellig en dat konden we mooi foto’s van elkaar maken.

Eerste etappe

Op de camping in Tasch treffen we David, een andere gids die vanaf de hut met zijn klant een andere route gaat doen. Met de taxi vertrekken we naar Zermatt. Daarvandaan de eerste etappe, de Rothornhutte. We doen het rustig aan want het is bloedheet.

Klimmen!

De volgende dag starten we zoals gebruikelijk in het donker. Als het licht is steken we de gletscher over en komen op de graat. Vanaf daar is het prachtig klimmen. En wat een uitzicht!!! Ik heb het wel koud dus heb zo’n beetje alles aan. Verder gaat het allemaal heel soepel.

Retour

Boven genieten we van het uitzicht. Het weer is super dus we zitten comfortabel. Tot het uiteindelijk toch tijd wordt om terug te gaan. We hebben nog een flinke afdaling voor de boeg, tijd om te gaan.

No Comments

Post a Comment